Sep 25, 2010

Sabtu yang Kerajinan..

hari ni aku terjaga awal gila kot. kul 5.30 am alarm fon bunyi2 plak. buka mata,bangun jap. joget2 lu sat. sent sms kt sesapa yang patut. wish goOd morning. Pastu kembali berjoget2. then, sambung tido balik. sedar2 around 8 aku terjaga. tengok katil sebelah. yayan nga syok je tito xhengatt.(rumet xda xtaw dia p mana. ada aku kesah?) Tapi ntah semangat pe ntah ari ni.aku trus ja bangun. biasa mmg liat gila ah nk bangun lagi2 kalo tengok si rumet masih lagi didunianya sendiri tido. bangun joget2..buka laptop. on9 jap,usha2 blog. wat asaimen mana2 yang ptot..tiba2 ada plak rasa xbrapa nak besh kt lam perot ne. siap bunyi kompang, gendang bagai. ok.aku lapa. nak masak air, terasa xbrapa rajin plak. Tapi yang pelik nye aku tiba2 kerajinan nk p turun cafe beli nasi. seyes pelik! Tanpa membuang masa, aku cepat2 n laju2 g berus gigi, basuh muka setel2 sume. then siap2 turun cafe cari makanan. sampai ja kt cafe… owh,dem!sia2 je kerajinan aku. Makanan xdak! aku xtaw la mana p semua makanan.cafe tutup!yang ada juz kedai makcik muka ketat jual2 air.ok. aku HAMPA! tapi….kerajinan aku xberhenti setakat itu. ntah dari mana kuasa kerajinan ne dtg ntah. aku t’pk plak nk jln2 cari mkn. mebi sebab perut da lapar sgt kot. tp xjugak. ntah. biar la..

Then,jalan la aku SORANG2 menuju ke area DK. tengah syok jalan SORANG2 tu, ada plak orang dok sweet2. ingatkan lelaki hensem sape la. pagi2 ne aku blur2 sikit. mata xbrape nak buka lagi. xnampak sangat orang. punya la semangat orang tu dok sweet2 panggil aku. da dekat tu baru pasan. rumet cik wawe rupenye. rajin betol beliau di pagi2 sabtu ne pom nk lepak kt dk.haha…ok.misi jalan2 cari makan aku di teruskan menuju ke cafe bakti. sampai2 ja aku trus usha2 kedai yang buka. ada la 2,3 kerat je yang buka. besa la. wekend.xdak orang sgt. aku tengok makanan kt situ cm xbesh. iskh. t’pk plak nk jalan2 menuju ke cafe fajar. tapi bila pk2 blik. xjd la nk pegi. yela, time tu da panas2 plak + perut da xsabar mintak d isi.ok.ok..trus je aku tapau nasi lemak dua. utk c yayan satu. Then,balik. Jalan SORANG2 lg…jalan punya jalan..ok. aku bosan jalan sorang2. trus ja tekan2 hp kol orang tersayang. sambil jalan,smbil sembang2 sambil joget2. banyak plak crita2. sedar2 da sampai CG. pastu blari laju2 naik tangga sampai tingkat 4. da sampai blik trus makan. yayan masih lg xsedarkan diri. da setel mkn, sambung balik wat keje. bosan..joget2. n yayan masih lg xsedarkan diri.iskh..budak ne mmg gila betol tido.xhengat! nasi lemak yang tapau tuk dia td tros ja pass kt k.lia. kalo nk tggu minah ne bangun mau nye berkulat nasi tu.xpela. xda rezki ko yan nk mam nsi-lemak-beli-sorang2..

iskh2…panjang plak crite aku kali ne.ok. let make it short! hari ni aku xtido siang.  ari ni aku da siapkan half of my work. ari ni aku rasa bosan tapi kerajinan. ari ni aku rindu kt semua orang. ari ni aku geram. ari ni aku tetap aku..ok. bye! (ntah pape)

 

~meLuvUe~

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin