Nov 18, 2010

How’s ur Aidiladha??

Aidiladha saya? Takde lah teruk sangat. Boleh la..Penat. Hari saya bermula di awal pagi dengan panggilan tepon dari abah…Weh!!its made me feel like…ufff~!! T__T  Sudah!Lupakan kesedihan… Atleast mereka2 masih  mengingati saya walau jaoh di perantauan. Huhu..

Around 12, ikut bayah g Sungai Petani. Beraya rumah makcik2 beliau. Makanan  adalah sangat heavan! Yang penting ada ketupat dan lemang. Dan juga rendang yang sangat sedap! Seyes sedap. Tahap nangis2 punyalah! Bila da sampai 2nd house, da xlarat nak makan. Masih kenyang lagi. Tapi untuk tidak mengecewakan tuan rumah, terpaksa juga makan walaupun dalam kuantiti yang sangat sikit. Nasi tomato sangat superb!  xmenyesal try.hoho…

Balik dari SP terus pecut ke qbay. Niat mau tengok Mubie.. Around 5 sampai qbay. Parking adalah sangat penuh! Peluh2 pusing cari parking. At last terpaksa park kt tingkat 5 walau niat sebenar nak park terus kat tingkat 3 sebab senang nak g GSC. Tapi ok lah. Nasib time tu ada orang mau keluar. Kalau x memang panjang ja kereta beratur cari parking.huhu..

Sampai2 terus terjah GCS. Usha2 tiket nak tengok Harry Potter. Semua adalah sold out! Yang ada pukul 6. Tapi bila consider solat maghrib, xjadi amek. Cek yang kul 9. Penuh. Yang tinggal hanya seat depan2 yang kalau kau duduk situ memang kena dongak kepala 90 darjah! Last2 amek tiket kul 9.45pm. Seb baek ada lagi.

Jenuh nak tunggu mubie kul 9.45. Penat jalan2 pusing2. Siap lepak kt surau lama2. Pas solat terasa lapar plak. Padahal da makan punya lah banyak. Gi Foodcourt. Jumpe manusia2 senasib yang xbalik raya. Si Mamai dan Si Melisha. Borak2. Makan2. Pastu sambung jalan2. Shupim2 barang keperluan. Dan terus ke GSC. Layan mubie sampai kul 12 lebih. Memang terbaek la! Berpakaian baju kurung hampir 12 jam! Sesuatu yang menakjubkan… Rekod baru pada diri sendiri. Tahniah!

 

p/s : dijangkiti wabak cherry berry yang melampau akibat makan banyak + campur2. Semalam tido xlena. Every 2 hours terjaga n berlari ke toilet! T___T

p/s/s: Wahai perut, cepat2 la baek…

4 comments:

mysyarah said...

huhu...xci eyka dpt mkn ketupat...klau taw, mau ikot...huhu...hahahaha
thnx bg kredit kat i keyh...hikhik

eyk@_zuL said...

alololooo..u xgtaw awai2.ingat da ada plan raya uma marka.aritu pun kami dua ja.kalo gtaw awai2 bley ja ankut satu van..haha

mysyarah said...

weee~2 la kn...da rugi...hikhik
rumah marka ka..marka pon xdak...cne mau g rye nieh...cettt...huahua

eyk@_zuL said...

haha..xpa la.t blik uma ti buat ketupat banyak2.mkn ja sndiri..xraya pun boleh juga buat..haha
mamai!!bila balik??last pper 23hb kn?amek valuation?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin