Jan 3, 2011

Budak tahun 1 zaman sekarang

Sape tengok berita TV3 semalam??yang pasal budak2 tahun 1 masok sekulah tu la. Ada satu part tu. Wartawan interbiu budak2 kecik ne. Comey jekk mereka2 neh. Geram betul. Haish!

…………………………

Si wartawan : Cita-cita bila besar nanti nak jadi apa?

Budak tahun satu 1: Erm..Nak jadi ustaz!

Si wartawan: Kenapa nak jadi ustaz?

Budak tahun satu 1: Erm..erm..sebab..nak jadi imam.

->Muka ko inesen je budak!Siap songkok lagi atas kepala tu.Mulia sungguh cita-cita nak jadi ostad! =’)

……………………………

Si wartawan : Bila besar nanti nak jadi apa?

Budak tahun satu 2 : Nak jadi pilot!

Si wartawan : kenapa?

Budak tahun satu 2 : sebab..suka!

………………………..

Si wartawan : cita-sita nanti nak jadi apa?

Budak tahun satu 3: Doktor.. Doktor gigi.

Si wartawan: Kenapa doktor gigi?

Budak tahun satu: Sebab boleh check gigiii.. *sambil sengih2 tunjuk gusi sbb gigi depan xde.*

………………………

 

p/s:entry xde motip..-_-“

4 comments:

.:: dieylah :: said...

kamek ada tgk part tok..hehe..
macam2 jak cita2..hahaha...

teringat kecik2 dolok... =P

eyk@_zuL said...

tau xpe.comey je kan..
tringat zaman muda2 gakk.huhu

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. semangat diorang ni. bagus.. bagus.. bakal peneraju negara masa depan tu.

yang nak jadi ustaz tu best.. ;)

eyk@_zuL said...

ustaz kecikk..comey jak!=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin