Mar 2, 2011

Xio Ding Dang

Selamat pagi semuaaaaaa..hari ni macam mood baek sikit mahu tulis panjang2 even merepek ntah pape. Kalau sudi boleh baca. Kalau xmau baca pun xpe. Aiman xkisahhh…aku,ada kisahh??takdo.

Okeh. Berbalik ke pangkal jalan. Actually ni baru balik dari hiking Bukit Jamboi. Penat xda la penat. Tapi hari ni pelik gila. Lemah semacam. Bayangkan 1 jam untuk maen panjat2 bukit tu. Melampau okeh!Biasa setengah jam pun da bley sampai da.huee..tadi pun siap muntah2 bagai lagi. Pehal ntah arini. Memang lemah. Cam xpernah naek plak. Padahal aritu hiking ke monkey beach lagi teruk kot track dia. Tapi rileks jah. Tak dop pun sampai muntah. Last week panjat2 pun ok jek.Haiyoo..ne mesti kes terlebih tido ne.huhu..xpe,next time panjat lagi! Pape pun thanx a lot to Ms Phei Li sbb sanggup tunggu tadi. 10 kali kot asyik berenti jek. Kaki xbangun tido lagi. asyik nak rehat ja.haha… Yang xley blah tu Phei Li x abeh2 ajak patah balikk jek. Turun rehat kat bawah la hape la. Memang saiko gile kot. Seb baek semangat kental. Walaupun lambat yang teramat, still sampai gak puncak! Da tu 10 langkah lg nak sampai puncak nampak plak si Wawa da on da way nak turun da. Tak pasal2 aku halau dia naik balik.haha..

DSC02377

“You mau senang tulun,you jalan jig-jag la..” -Phei Li,2011.

Sampai puncak memang rehat xhengat ah. Kaki ni degil betul. Tiba2 buat hal plak arini.haish!Laen kali xmo bawak p hiking lagi baru tau..err..haha.. Bila da turun tu masing2 laju ja. Lebih kurang 10-15 min je kot da sampai bawah. Semua semangat nak turun laju2 sebab nk g breakfast kt Taman Tun Saadon plak.haha..Cheq pekena nasi lomak jah. Best jugak! Pas makan singgah2 kedai buah sat. Terbeli pisang. Then lalu depan satu kedai runcit tu. Nampak Ding Dang. Terus benti..owh. ada cerita tentang ding dang ini..aunty owh aunty.. al-kisahnya beginii…~~

DSC02379Inilah ding dang. Sapa xkenal memang childhood dia sangat bosan!seyes..

Lokasi : Kedai runcit area Taman Tun Saadon.

Aku : Aunty..ini ding dang berapa harga?

Aunty tokey kedai : Itu aa..60 sen saja maa..

Aku : Owh,jap…*sambil korek2 wallet cari duit syiling 60 sen.

Aunty tokey kedai : You beli untuk adik ka??

Aku : Err..err..yaya..untuk adik..(-_-“)

Haiyoo auntii..adik saya bersenang-lenang di rumah sana Terengganu laa..kalau saya beli untuk diri-sendiri pun apa salahnya. Apa ingat budak2 ja ka buleh beli ding dang?hahahaa....

Owh, mau tau mainan apa ada dalam itu kotak??ini haa…

DSC02382

DSC02380

Burung helang! Siap ngan stand agi..comey2.aku suka!hahaha..

Okeh lah.mahu pigi mandi! Japgi kui 2pm ada kelaih Finance. Moh la kite semangat2 p kelaihh!! Heh. Ingatkan aku nanti jangan lupa bawak kalkulatur pi kelaih eh..

Bubbyeee~~

 

** “Xio Ding Dang = Doraemon!” – Phei Li,2011.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin