May 27, 2011

Bila Si Kakak Men’stalk’ Blog Si Adik…

Pagi tadi bangun tidoq,cek fon..Ada beberapa keping sms dari orang2 di tengah sawah kesayangan. Salah satunya adalah sms dari si kakak. Pelik jugak tiba2 beliau sms tanyakan link blog aku..huh.dah takde keje sangat ke beliau ne..tiba-tiba jak..beliau memang tau yang aku ada blog. Tapi kebarangkalian beliau nak ingat link blog aku dalam 0.01% jela. Aku pun xmau bagi dia ingat.Sibuk je nanti..xleh nk ngumpat2 dah.huhu..Tadi pun aku reply sms beliau without bagi link and cakap tak payah sibuk2 blog orang. Nampak agak kasar,tapi itu biasaa. Dan aku segera tukar topik tanya beliau pasal borang2 master pe sume sbb aku malas nak layan beliau.hahaha..

Hal blog2 terhenti kt situ. Assumption aku jah. rupa-rupanya tak! Malam tu plak si kakak call aku. Beliau cakap mahu tanya aku something. Tapi sampai sudah dia lupa apa yang nak di tanya. Kentut Sungguh beliau! So, end up dengan bersembang merapu2 tak tentu hala sampai la aku da bosan and pass hp kt semua orang.haha.. Tapi dalam dok sembang2 tu sempat lagi beliau dok ungkit2 cite yang aku tulis kt blog ne. dengg~~! dia jumpa jugak blog aku. No wonder la bila cek statistik blog tadi ada keyword by google search. Sampai 3 plak tu.tahi betul…

Da tu aku tanya la awat yang dia dok sibuk2 sangat ngan blog aku ne. Sebelum ne xpernah nak amek tau pun. Bungek betul. Last2 dia cakap sebab dia bosan. Semua orang kt opis dia dok layan baca blog jah. Facebook,youtube semua kena block. Aku time tu da gelak2 dah. Apa hang xtau ka cik kak oi proxy tu diciptakan utk padia?haha..banyak ja lagi website yang boleh meng’unblock’ semua tu.haishh..tu pun nak kena ajar ka? Tu la..dulu2 kelas komputer salu ponteng.haha..(xdak kaitan)

Oleh itu,aku tanpa segan silu terus menurunkan segala ilmu-ilmu meng’unblock’ website2 yang berkaitan kepada beliau. Ini adalah salah satu tektik bagi mengelakkan beliau terus menstalk blog aku. Biarkan beliau lalai dengan donia facebook dan jangan masuk blog aku dah. Tak selesa mak nok!hahaha…

Owh,ya. Si kakak adalah sedang berpraktikal di opis tersebut. Dan aku paham perasaan kebosanan time berpraktikal tu macam mana. So, tak salah rasanya kalo stakat nak bersosial di facebook time opis hour. Itu adalah lebih baik daripada seharian duduk di opis tanpa berbuat apa2 kan..hah. Sape setuju sila ankat tangan macam saya! :p

image

hoh.ini rupanya keje beliau di site opis!hahaha~

………….

p/s: pesanan kpd si kakak jika anda masih lagi menstalk blog sy sila tekan butang X di atas sebelah kanan page ini secepat kilat!owh,ya..sebelum tu sila ambil cuti dan balik umah cepat2 sebab si mama mengidam spageti yang anda buat.Sekian.Itu saja.

gambar adalah sekadar hiasan semata-mata.

2 comments:

misz molecule said...

hahaha..bile kak ika distalk..ape reaksi plak??

Eyka Hanafi said...

reaksi sy??
*joget2 pusing2 rumahh*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin