May 3, 2011

Mari mengimbau kembali kenangan lalu di hari2 terakhir bergelar mahasiswa lawak.eh.

Kehidupan yg anda lalui bila mula menjejakkan kaki di Universiti… 1. Tidur pukul 2.30 am adalah yg paling awal.

2. Mandi menjadi kurang penting.

3. Tidur menjadi benda yg penting. (selama mana pun anda tidur anda tetap akan mengantuk)

4. Kitar semula dah sebati dlm p'gunaan pakaian ("Oh, jeans aku msih boleh bertahan hingga tahun depan..kotor sikit je").

5. Makan dua kali sehari adalah standard. Ada yg sekali je.

6. 10 minit lebih dari cukup masa untuk bersiap-siap untuk kelas pertama anda.

7. Jika ruangan kuliah cukup besar, peluang untuk pinjam nota orang lain.

8. untuk sesetengah, tidakkah anda suka bila buku yg ditulis oleh pensyarah anda sendiri selalu diperlukan untuk kelas nya?

9. Paper yg 10 muka surat dulu kira mustahil, sekarang dah jadi kemestian.

10. Anda takkan perasan yg ramai org lebih bijak / kurang bijak dari anda.

11. Makanan ringan spt maggi jadi makanan kegemaran.

12. Belajar mencintai roomate anda, terutama bila dia meninggalkan bilik anda.

13. Untuk kelas. Lagi lambat lagi bagus. Menguap dalam kelas dah jadi kebiasaan :)

14. Anda takkan dpt bygkan sejauh mana sunyi nya rumah anda. (meriah yg amat sgt)

15. Majalah/ komic merupakan bahan bacaan dalam falsafah anda.

16. Tidakkah anda akan rasa hebat bila boleh berjaga lewat malam tanpa buat apa2, tp dapat melelapkan mata semasa dikelas plg minimum 5 saat.

17. Kawasan melepak jadi tempat berharga.

18. Anda tidak akan terlepas dgn "toyol".

19. Study last minute akan menjadi kebiasaan.

20. Yg terakhir, hidup anda tidak akan sama spt dulu :)

source: Persatuan Study Last Minute..

 

p/s: sedang menghitung hari untuk paper last. hari2 terakhir di USM.. =(

2 comments:

mummysyafie said...

lepas ni boleh enjoy kejap..buat lompat2 bintang..pastu dah kena prepare ngan resume sebab nak cair kerja..hihih...gud luck dear..

.:: dieylah :: said...

eyka!!!!!! cpt angkat tgn..hihihi..
usm bl konvo?? waaa..tahniah2!hehe...kita same2 leh merdeka sudah..hahaha....

papepun kalo dpt keja kt swk roger2 kamek...kikkikikik..tu pun nk ke dtg cni??? hehehe...

selamt ke alam baru.... ^^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin